IMG 4e634f50636a8391b1bcefe963ce139f V resizedListopad je već tradicionalno mjesec obilježavanja Dana kruha kada se zahvaljujemo za kruh naš svagdašnji i plodove zemlje. Ove školske godine učenike nižih razreda naše škole čekalo je ugodno iznenađenje u okvirima iste manifestacije.

sl.2 001U ponedjeljak, 30 listopada, u Ulici kneza Domagoja ispred zgrade osnovne škole djelatnici MUP-a PU Stolac i AMSuBIH skupa sa učenicima šestog razreda organizirali su prometnu patrolu.

predavanja 020Dana, 27.X.2016. godine psihologinja Antonela Marković održala je predavanje za učenike od II. – V. razreda na temu  „Nekonfliktno riješavanje sukoba“.

Cilj predavanja je bio:

Dani kruha 2016 031Svake godine u mjesecu listopadu u Osnovnoj školi Stolac svečano se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Let's do it 2015 011Let's do it – milion sadnica za jedan dan – naziv je volonterske akcije čiji je cilj bio sadnja drveća na području cijele Bosne i Hercegovine, kao i podizanje svijesti i edukacija javnosti o zaštiti životne sredine.

Akcija sadnje drveća održala se 27. listopada 2015. god. a u ovoj akciji, kao volonteri, sudjelovali su i učenici naše škole.

Dani kruha 2015 042Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u mjesecu listopadu. Ova, već tradicionalna, manifestacija u našoj školi održana je u petak, 16. listopada 2015. godine u športskoj dvorani.

slika1Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a povodom obilježavanja „Dječjeg tjedna“, u mjesecu listopadu provodi natječaj za najbolji literarni i likovni rad, te nagrađuje najbolje radove. Ove godine tema je bila „Različiti smo a ipak isti“. Već treću godinu za redom učenici naše škole osvajaju nagrade.

Dani kruha 2014 020Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje svečano su obilježeni u OŠ Stolac u četvrtak 9. listopada prigodnim programom, izložbom plodova zemlje i krušnih proizvoda. Koliko su vješte ruke mama, baka, djece i ostalih, dokazali su prepuni stolovi raznih slastica.

Uredivanje parka 010

Učenici Eko-sekcije, zajedno sa svojom nastavnicom Avemarijom Mandić, voditeljicom sekcije i domarom Slavkom Ragužem su 24.10.2013. godine po lijepom i sunčanom danu uređivali školski park, kako bi svima nama uljepšali školski okoliš.

Više slika u galeriji

sl.1Dana 15.10.2013. god. u prostorijama OŠ Stolac održana je promocija slikovnice More, nebo i zvijezde koja govori o slijepom dječaku koju je napisala književnica Sonja Jurić a ilustrirao akademski slikar Ernesto Markota. Autorica kratke priče ovu slikovnicu je posvetila dječaku Davidu Matiću učeniku 3. razreda Osnovne škole Stolac kako bi ga, kako je naglasila autorica, uvijek podsjećala na to da postoje ljudi s kojima može podijeliti svoje Nebo, svoje Zvijezde i svoje Snove.

Dani kruha 2013 024Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje svečano su obilježeni u OŠ Stolac u ponedjeljak 14. listopada prigodnim programom, izložbom plodova zemlje i krušnih proizvoda te blagoslovom stolačkog župnika don Rajka Markovića. Koliko su vješte ruke mama, baka, djece i ostalih, dokazali su prepuni stolovi raznih slastica koje su mogli kupiti roditelji i brojni posjetitelji.

slika1U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a je raspisalo natječaj za učenike osnovnih škola na temu: Što znači biti dijete.
Završna svečanost uz dodjelu nagrada je održana u petak, 4. listopada 2013. god. u OŠ Marko Marulić u Rami. U jakoj konkurenciji Karla Aleksić, učenica VI. razreda naše škole osvojila je drugo mjesto, te primila vrijednu nagradu.
Čestitamo Karli.

 

{besps}Slike21{/besps}

 

{besps}Slike33{/besps}

 

{besps}Slike33{/besps}

 

Dana, 12. listopada 2012. godine učenici i učitelji Osnovne škole Stolac su svečano obilježili Dane kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

 

U četvrtak, 20. listopada 2011. godine u Mostaru je održan turnir EUFOR-CUP 2011. Sudjelovalo je 16 ekipa. Ekipa Osnovne škole Stolac, predvođena profesorom Goranom Boškovićem osvojila je prvo mjesto i plasirala se u finale.

 

5.X.2010. god. u OŠ Stolac je obilježen Dan učitelja, radno i svečano. Održan je malonogometni turnir u organizaciji profesora tjelesne kulture Gorana Boškovića, kao i sve izvannastavne aktivnosti sa predviđenim voditeljima skupina. 

Joomla templates by a4joomla