slike 003Međunarodni dan djece obilježili smo  „ Danom  zamjenjenih uloga“ učenici su postali učitelji, a učitelji su se vratili u školske klupe.

slike 012Učenici VIII. b razreda su sudjelovali u volonterskoj akciji „Lets Do it - milion sadnica za jedan dan“.

Cilj akcije je bio pošumljavanje.

Lokalitet koji su učenici pošumili 22.11.2017. godine je bio put za Ošanjiće.

DSCN1550Dana, 17.11. 2017. godine s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježen je Dan sjećanja na Vukovar.

DSCN1537Radionicu  „Djeca =  Superjunaci“ za učenike od II. do V. razreda održala je psihologinja Antonela Marković. Cilj radionice je bio poticanje socio-emocionalnog razvoja djece.

Djecja stednja 001Super Štek je našim učenicima poželio sretan Svjetski dan štednje. Poručuje da je štednja važna jer osigurava bolju i sigurniju budućnost.

Štednja ne znači štedjeti samo novac, već i ušteda u potrošnji vode, struje, telefona, mobitela, korištenje sredstava za higijenu i čišćenje u propisanim količinama.

Predavanje logoped 001Dana, 24.XI.2016. godine u 12:00 sati u našoj školi održala se radionica za roditelje učenika prvog razreda na temu „Predvještine za čitanje i pisanje“. Gost, logoped Marta Rajič u svojoj prezentaciji istakla je važnost rada s djecom u ranijoj dobi; kako razvijati sitnu motoriku; važnost pravilnog izgovora glasova za čitanje i pisanje.

Dan djeteta 017Povodom obilježavanja Dana djeteta, učenici na jedan sat preuzimaju sve funkcije u školi – postaju nastavnici, a nastavnici sjedaju u školske klupe.

Predavanje 2 007Dana, 17.XI.2016. godine psihologinja Antonela Marković je održala predavanje za učenike VI. razreda na temu „Različitost kao povod za nasilje“.

Cilj predavanja je bio:

CineStar 003Cinestar je organizirao nagradni natječaj za razrede, pod motom „Različitost je dobra“. Naša škola se rado uključila. Učili smo kroz zabavu: crtali, izrađivali plakate, pjevali, osmišljavali igrokaze, glumili, pisali stihove i literarne radove...

...

Humanitarna akcija 001

„ Humanost društva mjeri se

odnosom prema starim ljudima.“

plakatU petak, 13. studenog 2015. godine povodom Međunarodnog dana prevencije nasilja, u našoj školi održane su određene aktivnosti u svrhu prevencije i podizanja svijesti o maloljetničkoj delikvenciji i nasilju koje su planirane kroz školski preventivni program. Za učenike VI.,VII. i VIII. razreda održano je predavanje na temu „Djeca zajedno protiv nasilja u školi i izvan nje“. Predavanje je održala psihologinja Antonela Marković.

posjet 144 [1280x768]Povodom obilježavanja desete obljetnice formiranja OSBiH u vojarni Božan Šimović u Čapljini, u utorak 10.11.2015. god. realizirana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

6Dana 6. 10. 2015. god. učenici od I. do V. razreda naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama su posjetili Lutkarsko kazalište u Mostaru.

2Povodom obilježavanja devete godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović“ u Čapljini održan je Dan otvorenih vrata. Tim povodom učenici osmih razreda naše škole, predvođeni svojim nastavnicima, posjetili su vojarnu te su imali priliku upoznati se sa životom i radom djelatnika ove vojarne, te pogledati dio naoružanja i opreme koje se koriste u Oružanim snagama.

Svake godine naša škola pred Božić organizira humanitarnu akciju za osobe kojima je to najpotrebnije. Ove godine smo na zamolbu učenika Osnovne škole Petar Bakula iz Mostara organizirali akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Sarah Hene Behlulović, trinaestogodišnje djevojčice iz Mostara.

18U sklopu školskog preventivnog programa u školi se provode projekti i aktivnosti s ciljem prevencije ovisnosti, nasilja među učenicima, poticanje i razvijanje navika zdrave prehrane i tjelesnog vježbanja, poticanja i razvijanja suradnje, tolerancije, razumijevanja, samopouzdanja, samostalnosti i sigurnosti.

5U OŠ Stolac Godišnjim planom i programom rada škole za školsku 2013./14. godinu planirani su i programi odgojno obrazovnog djelovanja u prevenciji svih oblika poremećaja u ponašanju. U sklopu školskog preventivnog programa, povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, socijalna radnica Gordana Kuzman održala je radionicu za učenike VII. razreda naše škole na temu: "Poticanje tolerancije, pomaganja i opraštanja". Tolerancija podrazumijeva poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim kulturama, našu formu izražavanja i način da budemo ljudi.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje UniCredit Bank d.d. je organizirala stvaralačko natjecanje na temu „Moja nova UniCredit Bank kasica“ za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola.

Joomla templates by a4joomla