DSCN1731U svečanom i radosnom ozračju, u srijedu 20.12.2017. godine u prepunom biskupijskom centru održana je tradicionalna božićna priredba koju su pripremili učenici i djelatnici naše škole. Priredbu su otvorili najmlađi, učenici prvog razreda, s pjesmom Padaj, padaj snježiću.  


Adventski koncert 001U duhu blagdanskog ozračja, 18.12.2017. godine u 16 sati u biskupijskom centru u Stocu je održan veličanstven koncert odjela glazbene škole Stolac.

Interni 001Odjel Glazbene škole koji djeluje pri OŠ Stolac je i u prvom obrazovnom razdoblju organizirao interni sat za učenike glazbene škole. Interni sat podrazumijeva javni nastup svih učenika a njegova svrha i cilj je pružiti mogućnost učenicima da pred roditeljima pokažu mali dio onoga što uče u glazbenoj školi, kao i oslobađanje učenika za javne nastupe.

Pripreme za Bozic 006Učenici i djelatnici OŠ Stolac se na različite načine pripremaju za nadolazeće blagdane. Bit ćemo prisutni na Adventskom sajmu sa različitim rukotvorinama. Pozivamo vas da svojom kupnjom sudjelujete u humanitarnoj akciji za malenu Anu Ritu Puljić.

Pripreme za Bozic 005Dolaskom prosinca OŠ Stolac, radom učenika i nastavnika, poprima Božićni duh. Učenici su s nastavnicima uredili jaslice i božićno drvce pri ulazu u školu.

Interni 035Svakodnevno smo suočeni s činjenicom da su informacije svuda oko nas. Nalazimo se u vizionarskom vremenu gdje informacije ne poznaju granice i ograničenja.

Bozicna priredba 2016 056U svečanom i radosnom ozračju, u srijedu 21.12.2016. godine u športskoj dvorani, održana je tradicionalna božićna priredba koju su pripremili učenici i djelatnici Osnovne škole Stolac.

Sv. Nikola 2016 023Dana, 6. XII. 2016. godine povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, upriličena je priredba za učenike nižih razreda u PŠ Masline, a potom u  Središnjoj školi Stolac.

Predavanje logoped 017Godišnjim planom i programom rada škole u XI. mjesecu je planirana izvanučionična nastava.

Dana, 28.XI. 2016. godine učenici od I. do V. razreda  su  posjetili  Lutkarsko Kazalište.

Dana, 30.11. 2016. godine učenici od VI. do VIII. razreda su posjetili kino.

DSCN4975U svečanom i radosnom ozračju, u ponedjeljak 21.12.2015. godine u športskoj dvorani, održana je tradicionalna božićna priredba koju su pripremili učenici i djelatnici Osnovne škole Stolac. Pjesmom, plesom, igrokazom i recitacijom učenici su dočarali svečani ugođaj predstojećih božićnih blagdana i svojim nastupom obradovali brojne posjetitelje.

12380386 1185457151482427 2053520963 nVrijeme je Adventa i priprema za Božić. Predblagdansko ozračje uvelike vlada i u našoj školi.Na samom ulazu u zgradu Osnovne škole Stolac postavljena je izložba jaslica koje su izradili učenici po odjeljenjima od VI. do VIII. razreda, skupa sa svojim vjeroučiteljem, Vladimirom Markićem.

1443195432307613460Učenici naše škole uključili su se u akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, kojom će pomoći kupnju skupih lijekova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu.

DSCN4930Dana 4.12.2015. god. učenici naše škole proslavili su blagdan Svetog Nikole. Uz nazočnost učenika, učitelja i većeg broja roditelja održane su priredbe u područnoj školi Masline  i središnjoj školi u Stocu. 

 

1Odjel glazbene škole koji djeluje u sklopu Osnovne škole Stolac u svom programu ima organiziranje internog sata. Interni sat podrazumijeva javni nastup svih učenika škole, a cilj i svrha istoga jest pružanje mogućnosti učenicima da pred roditeljima pokažu mali dio onoga što uče u Glazbenoj školi, kao i oslobađanje i osposobljavanje učenika za javne nastupe.

Roditeljski sastanci u našoj školi održat će se u srijedu, 7. siječnja 2015. godine i to:

- predmetna nastava - od VI. do VIII. razreda - u 10 sati

- razredna nastava - I. razred - u 10 sati

- razredna nastava - od II. do V. razreda - u 11 sati

Područna škola Masline - u 11 sati.

Bozicna priredba 2014 001U ponedjeljak, 22.12.2014. godine u športskoj dvorani održana je tradicionalna božićna priredba koju su pripremili učenici i djelatnici naše škole. U pjesmi, plesu, lijepoj riječi i osmjehu uživali su svi nazočni roditelji, umirovljenici naše škole kao i ostali uzvanici.  

5D4689DEBožić je vrijeme ljubavi, mira i darivanja. Upravo to vrijeme odabrala je književnica Sonja Jurić, kako bi svoju novoobjavljenu knjigu priča Biti dijete  darovala našoj školskoj knjižnici.

sVrijeme je Adventa i priprema za Božić. Predblagdansko ozračje uvelike vlada i u našoj školi.

1Učenici naše škole u sastavu: Nikola Perić, Ivan Marić, Toni Čolić, Marijo Mišić, Josip Previšić, Roberto Mijatović, Ivan Matić, Ivan Aleksić u pratnji nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Gorana Boškovića, sudjelovali su na malonogometnom turniru u Sarajevu koji se održao 8.12.2014. godine. a kojeg je organiziralo Britansko veleposlanstvo.

Sv. Nikola 2014. 068Dana 5.12.2014. god. uz nazočnost učenika, učitelja i većeg broja roditelja održane su priredbe u središnjoj školi u Stocu i u područnoj školi Masline.

3U srijedu, 18.12.2013. godine u 11 sati u športskoj dvorani održana je Božićna priredba koju su povodom nadolazećeg blagdana organizirali učenici i djelatnici naše škole. Spletu pjesama, plesova, recitacija i predstava prisustvovali su, pored učenika i djelatnika mnogobrojni roditelji, umirovljenici naše škole, te naši redoviti gosti načelnik općine gospodin Stjepan Bošković i predsjednik Matice hrvatske Stolac dr. Mladen Bošković.

Školski zbor je otvorio priredbu sa svojom izvedbom pjesme Bijeli Božić, a njihovi glasovi pratili su nas kroz svih pedesetak minuta. Dramska sekcija je bila jako vrijedna i počastila nas sa tri predstave. Osim predstava čuli smo još puno recitacije, plesa i pjesama.

DSCN2446Božićna priredba koju organiziraju učenici i djelatnici OŠ Stolac održat će se u srijedu 18.12.2013. godine u 11 sati u športskoj dvorani.

Predavanje 002U prostorijama Osnovne škole Stolac, dana 11.12.2013. godine, djelatnice Centra za mentalno zdravlje Stolac održale su predavanje na temu „Pojavnost nasilja putem medija – facebook-a“ za učenike VIII. razreda.

Sv. Nikola 069Najomiljeniji dječji svetac i zaštitnik, sv. Nikola, slavi se dana 6.12. Svake godine na ovaj dan sv. Nikola daruje djecu koja su u protekloj godini slušala, bila dobra i marljivo učila. Budući da su djeca Osnovne škole Stolac baš takva, sv. Nikola ih je prvo posjetio u PŠ Masline, a potom u OŠ Stolac.

 

{besps}Slike7{/besps}

 

{besps}Slike6{/besps}

 

{besps}Slike35{/besps}

 

{besps}Slike37{/besps}

Uz nazočnost svih učenika i učitelja, velikog broja roditelja, predstavnika Vijeća roditelja i Školskog odbora, predstavnika institucija naše općine i nama posebno dragog gosta, načelnika općine, gospodina Stjepana Boškovića dana 20.12.2012.god. u 11 sati u športskoj dvorani održana je božićna priredba.

Humanitarna akcija Božić svima je pokrenuta početkom Adventa (4.12.2012. godine). Akciju su pokrenuli članovi Vijeća učenika.

Povodom blagdana svetog Nikole, najomiljenijeg dječjeg sveca, uz nazočnost učenika, djelatnika i roditelja u PŠ Masline je 06.12.2012. godine u 11 sati održana priredba.

 

Ulaskom u adventsko vrijeme polako počinju pripreme i u našoj školi za nadolazeći blagdan, Božić.

 

Povodom blagdana svetog Nikole, najomiljenijeg dječjeg sveca, u našoj školi su održane priredbe.

Uz nazočnost učenika, djelatnika i velikog broja roditelja u PŠ Masline priredba je održana u 10 sati i 30 minuta, a u središnjoj školi u 12 sati.

 

Božićna priredba i izložba učeničkih radova održana je 23. prosinca 2010. god. Pjesme, igrokazi i recitacije su posvećene nadolazećem blagdanu.

 Na priredbi su nazočili djelatnici OŠ Stolac te učenici i njihovi roditelji, gosti iz drugih škola, predstavnici lokalne zajednice na čelu sa načelnikom, gospodinom Stjepanom Boškovićem, predstavnik Matice hrvatske ogranak Stolac gospodin Mladen Bošković, umirovljeni djelatnici naše škole, te stolački župnik, don Rajko Marković, koji je uvijek rado viđen gost u našoj školi.

 Svake godine Matica hrvatska ogranak Stolac raspisuje natječaj za literarni rad na temu Božića, pa tako i ove godine. Njen predsjednik, gosp. Mladen Bošković, uručio je po tri nagrade za najbolje radove od I. do IV. razreda i od V. do VIII. razreda.

Poslije priredbe, u prostorijama škole, priređen je domjenak za uzvanike i djelatnike škole.

 

 

Pripreme za Bozic 005Dolaskom prosinca OŠ Stolac, radom učenika i nastavnika, poprima Božićni duh. Učenici su s nastavnicima uredili jaslice i božićno drvce pri ulazu u školu.

Interni 035Svakodnevno smo suočeni s činjenicom da su informacije svuda oko nas. Nalazimo se u vizionarskom vremenu gdje informacije ne poznaju granice i ograničenja.

Joomla templates by a4joomla